Duurzaam wonen
wonen in het groen dichtbij dorp en zee

Duurzame energie

Het klinkt heel mooi: duurzame energie, maar wat betekent het nu echt en hoe zit dat dan met de toekomstige woningen van Waelpolder?

Klimaatakkoord

Laten wij bij het begin beginnen. Het akkoord van Parijs, ook wel het klimaatakkoord genoemd is een internationaal verdrag om de opwarming van de aarde in de hand te houden. Het verdrag eist van de lidstaten om op nationaal niveau plannen uit te werken voor de bijdrage hieraan. Deze plannen moeten ambitieus zijn. De Nationale ambitie is dat Nederland in 2050 aardgasvrij is, ook de bestaande woningbouw. Wil je meer weten wat het klimaatakkoord voor Nederland inhoud? Download dan hier de Energieagenda-2016’.

Ecologische zone

Door het gebied Waelpolder loopt een zogeheten ecologische zone. Deze groene zone is er op gericht om, met zo min mogelijk tussenkomst van de mens, de natuur op zijn beloop te laten. Hierdoor ontstaat een mooi stukje natuur waar diverse dier- en plantsoorten op een natuurlijke wijze kunnen leven en de biodiversiteit toeneemt.

Waelpolder aardgasvrij

In het Westland worden de komende jaren alle nieuwbouwwoningen zoveel mogelijk aardgasvrij gebouwd. Ook in Waelpolder zijn straks alle nieuwbouwwoningen aardgasvrij. Kijk voor meer informatie ook eens op de website van Westland Woont Duurzaam.